Bemutatkoznak a közösségeink

Felnőttek közössége

Plébániánkon a legfőbb cél a felnőtt közösség építése. Olyan programokat szervezünk, ahol megismerhetjük egymást, és sok szálon egymáshoz kapcsolódhatunk, barátságok alakulhatnak ki. Fontos az is, hogy segíthessük egymást, mindenkinek legyen hova fordulnia problémáival. Szeretnénk nyitottak maradni, ezért örömmel várni az újonan érkezőket.
Akik bekapcsolódnak közösségünkbe, azok közül egyre többen vállalnak szolgálatokat is. Idén több mint 40 munkatárs volt plébániánkon, akik önzetlenül tevékenykedtek a közösség építésében.

Ha valaki be szeretne kapcsolódni annak azt javasoljuk, hogy

  • kezdje a vasárnap fél tizes Szentmisével, itt képet kaphat rólunk és az agapén lehetőség van az ismerkedésre is (ne siessen el a végén!);
  • jöjjön el egy közösségi napra, ahol együtt ebédelünk és beszélgetünk;
  • vegyen részt valamilyen közös munkában, pl. kertrendezés (itt sokszor ötvennél is többen összejövünk);
  • jöjjön el egy kirándulásra, hétvégére, családos táborba, figyelje a hirdetéseket;
  • a felnőtt hittanok is jó lehetőségek az ismerkedésre.

Ha valaki keresztelkedni, elsőáldozni, bérmálkozni szeretne felnőttként, vegyen részt a felnőtteknek szóló hittanokon.

Fatima karitász csoport

A Fatima karitász csoport aktív jelenlétével, illetve gyűjtési akcióival igyekszik a nehéz sorban élő rászorulókat támogatni.

Vezető: Lénárt Zoltán

Templomi énekkar

Mindig van mire készülni, új énekeket tanulni. Az új tagokat mindig szeretettel várják.

Karnagy: Bíró Ágoston

Gitáros énekkar

Azokat várják, akik szeretik a templomi gitáros énekeket, mindig lehet csatlakozni, akár énekelni, akár hangszerrel. (Zenei képzettség előny, de nem feltétel.) Minden hónap első vasárnapján, a fél tízes Szentmisén szolgálnak.

Kórusvezető: Sillye Miklós

FIZ – Fatima Ifjúsági Zenekar

Tizenévesek és fiatal felnőttek gitáros énekkara. Havonta egyszer, a vasárnapi fél tizes misén énekelnek.

Kórusvezető: Zanati Márió

Oltáriszentség társaság

Havonta a 24 órás Szentségimádás a célja. A tagok évente elkötelezik magukat arra, hogy minden hónapban a vállalt időpontban részt vesznek a Szentségimádáson, és ezzel lehetővé teszik mások számára is azt, hogy a templomban a kitett Oltáriszentség előtt imádkozhassanak. Új tagokat mindig szeretettel várnak.

Vezető: Horváth Gergely

Hírek az Oltáriszentség Társaság tevékenységével kapcsolatban.

Ministránsok

A Szentmiséken vállalnak szolgálatot, időnként ministráns foglalkozáson vesznek részt, minden korosztályt szívesen látunk, már 6 éveseket is.

Szent Tarzíciusz Társaság

Azok a nagyobb ministránsok, akik több éve elkötelezetten ministrálnak, és vállalják a kisebbek oktatását, segítését, valamint a liturgia szépségén buzgólkodnak.

Kecsap

Egyetemista korosztály közössége.

Mustármag

Felsősök és középiskolások közössége, vezetőik egyetemisták.

Keménymag

Alsó tagozatos gyerekekből álló közösség, vezetőik középiskolások.

Baba-Mama Kör

A Baba-Mama Kör évek óta működik plébániánkon, nem csak templomba járó, hanem környéken lakó anyukákkal és óvodába még nem járó kisgyerekekkel.

A Baba-Mama Kör várja a csecsemőket és bölcsődés korúakat szüleikkel, alkalmanként délelőtt 9 órától a Fatimai Szűzanya Templomban, a plébánia Ördögszekér utcai bejáratánál lévő közösségi teremben.

Mondókákat, énekeket tanulunk, közösen játsszunk. Az ütemes dallamok hallatára sokszor táncra is perdülünk, mellyel nemcsak a mozgáskoordinációt fejlesztjük. A legfontosabb számunkra mégis az, hogy szeretetteljes légkörben, csakis a gyermekükre figyelve, vele együtt örülve játszunk át egy vidám délelőttöt.

A foglalkozások ingyenesek, általában fél órásak, de a szülők, édesanyák számára lehetőség van a délelőtt további részét is együtt tölteni teázással, beszélgetéssel (amelyhez hozzájárulásokat örömmel fogadunk).

Vezető: Magyarkuti Judit

A Baba-mama kör hírei

Filmklub

Havi rendszerességgel néznek közösen válaszott filmet, amelyet utána meg is beszélnek.

Vezetője: Dr. Szabó István

A Flimklub hírei

Bak-Elit

A Bak-Elit közösség alkalmantként találkozik, plébániánk férfitagjai különböző események kapcsán szerveznek könnyed programokat.

Vezetők: Tamási Ferenc és Magyarkuti József

A Bak-Elit hírei.

KimeNő

A plébániánk női társasága különböző események kapcsán szerveznek könnyed programokat.

Az oldal utolsó módosításának dátuma: